امیر المومنین علی(ع) فرمودند:
عوامل موثّر بر کاهش میزان بلغم بدن: از آنجا که کاهش بلغم، باعث تقویت حافظه خواهد شد؛ این عوامل را به طور خلاصه از روایات نقل می کنیم: ۱- قرائت قرآن و بخصوص حفظ آیات قرآن کریم 2- خوردن سویق(به ویژه سویق خشک ناشتا)؛ عسل(به خصوص به حالت انگشت پیچ و در حالت ناشتا)؛ کندر(به خصوص اگر جویده شود)؛ شکر طبرزد؛ سیب؛ ترب(به ویژه ریشه آن)؛ روغن زیتون؛ مخلوط آویشن و نمک؛ آب نیسان؛ پیاز؛ خرمای برنی؛ اطریفل اصفر( در صبحگاه، یک مثقال)؛ گوارشی های تلخ(صبحگاه)؛مویز(ناشتا، مویز سرخ، 21 عدد یا هفت مثقال)؛ 3- زیاد شانه زدن(سر و محاسن)؛ مسواک؛ زیاد حمّام رفتن(به ویژه در حالت ناشتا)؛ سرمه کشیدن. 4- افطار با آب ولرم؛ شروع غذا با نمک نسابیده. ۵- نخوردن ماهی و سردی. ۶- افزایش مضاجعت با زنان؛ داشتن زن زیباروی یا زنی که به روی انسان، لبخند بزند. ۷- فصل بهار. ۸- آفتاب گرفتن(پشت بدن به آفتاب باشد).
منبع: http://shiateb.com/pages/?current=viewdoc&langid=1&sel=1282 |